Kiemelet ajánlataink

Pálinkaterasz 2016-06-27 17:58:58

Pálinkatersszunkon könnyed ételekkel , teljes pálinka választékunkkal valamint alkoholmentes frissítőkkel várjuk vendégeinket. 

Részletek »

Gyulai Pálinkafesztivál 2016-04-14 14:16:48

Gyulai Pálinkafesztivál!

Ebben az évben immár a 17. fesztiválnak ad otthont a Gyulán, a várkert 2016. április 15-17. között.

Részletek »
  • Kajszibarack pálinka 0,5 l

    Az érett, zamatos gyümölcs megannyi íz- és illatjegyét őrző mestermű az Agárdi Pálinkafőzde Kajszibarack...
  • Irsai Olivér Szőlő pálinka 0,5 l

    Dél-Balatoni borvidékről származó Irsai Olivér szőlőfajtából készült különlegesség, meghatározó fajtajegyekkel....
  • Szilva pálinka 0,5 l

    Magyarország Legjobb Pálinkája - 2011! A magyar gasztronómia egyik legismertebb és legkedveltebb...
  • Feketecseresznye pálinka 0,5 l

    Az Agárdi Kollekció legújabb tagja a Feketecseresznye Pálinka . Mély, étcsokoládés jegyekkel, ami finom...

Márton-napi libasült

A libafogyasztással kapcsolatban is számos babona élt és él mai is. Az egyik szerint, ha valaki nem eszik libát Márton-napon, egész évben koplalni fog.

Bővebben »

Vaxxx termékeink!

Mit jelent a Vaxxx? Bársonyos, szenvedélyes, sokoldalú, illatos, szexis, játékos, tüzes, jóízű, stílusos. Amilyennek mi szeretjük. Mind a négyüket!

Bővebben »

Agárdi pálinkák és társaik

  Agárdi pálinkák

Az évszázados tradíciókra építő szakértelem, a legkorszerűbb technológia, valamint a minden részletre kiterjedő gondoskodó figyelem ötvözésével előállított kollekciónk a legkifinomultabb ízlésnek is megfelelő, legmagasabb minőségi kategóriájú pálinkák választékát kínálja. „Az Agárdi Pálinkafőzde új színt hozott a hazai pálinkafőzdék világába: megjelent a piacon egy luxuskategória, amely célzottan a legigényesebb vevőkörnek kínál nagy gondossággal készített pálinkát.” Pálinkáink a kizárólag a magyar gyümölcsre jellemző egyedi ízvilág jegyeit hordozzák. Gazdag, friss aromáikkal, tiszta, gyümölcsös ízeikkel – a fogyasztók és a szakma egybehangzó véleménye szerint is - a hazai gasztronómiában évtizedek óta létező űr betöltéséhez járulnak hozzá. A magyar pálinka presztízsének megóvása iránti elkötelezettségünket üzemünk méretei is tükrözik, pálinkáinkat ésszerűen korlátozott mennyiségben készítjük: ez annyit jelent, hogy csak akkora mennyiséget dolgozunk fel, amelynek termékpályáját elejétől a végéig saját magunk irányítani és ellenőrizni tudunk.

Agárdi likőrök

Az ezeréves Pannonhalmi Főapátság kolostorkerti gyógyászati múltjának feltárása közben került elő a több száz éves, kéziratos és nyomtatott könyvekből álló gyűjtemény, amely bizonyítja, hogy a pannonhalmi bencések ősi hagyománya volt a gyógyhatású italok (teák, likőrök, tinktúrák) készítése. A Bencés Likőrcsalád különlegessége, hogy a jellemzően finomszeszből készült kommersz likőröktől eltérően Agárdi alma- és cigánymeggypálinka alappal készülnek, és nincs bennük mesterséges aroma vagy színanyag. A Bencés likőrök ugyanazzal a technológiával készülnek, mint az Agárdi pálinkák, és a likőrök esetében ugyancsak elsődlegesen fontos a tiszta gyümölcs- és gyógynövénytartalom. A Bencés likőrök termelése ízek és összetevők szerint különböző: míg a gyógynövény és keserű likőröket szárított alapanyagokból – ezért évjárattól és idénytől függetlenül – készítjük, a meggylikőrt kizárólag a mindössze 3 hétig érő, a meggyszezon végén (júliusban) megvásárolt friss gyümölcsből állítjuk elő.

  Agárdi párlatok

Párlataink a pálinkákhoz hasonló odaadással és gondossággal készülnek, az egzotikus ízek esetében kizárólag azért használjuk a párlat megnevezést, mivel az alapanyagként szolgáló gyümölcsök nem hazai forrásból származnak. TRÓPUSI PÁRLATOK - Kíváncsiságunk indította el a gondolatot, hogy más típusú gyümölcsökből – jelen esetben trópusi alapanyagokból – egyedi és különleges párlatokat készítsünk. A gránátalmából, banánból és narancsból készült ínyencségek ugyanolyan szépen mutatják a jellegzetes, karizmatikus sajátosságaikat, mint a kiváló hazai gyümölcsökből készült pálinkák. Így szép kiegészítést nyújtanak a tiszta gyümölcsből készült termékek fogyasztóinak. SÖRPÁRLAT - Szintén a különlegességek felfedezésének és bemutatásának vágya sarkallt bennünket arra, hogy számos sörkedvelő fogyasztónk örömére elkészítsük azt a párlatot, mely minden cseppjében a sörre oly jellemző malátás jegyeket jeleníti meg, miközben a magas alkoholtartalom új dimenzióba helyezi azok élvezeti értékét.

  Gyümölcslevek

Az Agárdi Almárium gyümölcslevek a lédús és zamatos gyümölcsök hamisítatlan nektárjai, melyek természetes tisztaságukban örökítik meg a magyar gyümölcsök jellegzetes ízeit és gazdag aromáit. Az Almárium gyümölcslécsalád jelenleg három terméket tartalmaz: - Szűrt Almalé - Vilmoskörte nektár - Champion Őszibarack nektár. A sorozat legfőbb különlegességét az adja, hogy nem csak mesterséges aromáktól és adalékoktól mentes, de tartósítószereket sem tartalmaz! Egy forradalmian új eljárásnak köszönhetően viszont eltarthatósággal mégis rendelkezik úgy, hogy annak következtében nem egy kompótosra főzött, hanem a frissen facsart gyümölcsre megszólalásig emlékeztető levet kortyolhatunk az év bármely időszakában. Kibontását követően tartsuk hűtött környezetben és néhány napon belül fogyasszuk el!

Friss hírek

Pálinkaterasz 2016-06-27 17:58:58

Pálinkatersszunkon könnyed ételekkel , teljes pálinka választékunkkal valamint alkoholmentes frissítőkkel várjuk vendégeinket. 

Pálinkatersszunkon könnyed ételekkel , teljes pálinka választékunkkal valamint alkoholmentes frissítőkkel várjuk vendégeinket. 

Nyári ajánaltunk:

Házi füstölt húsos kóstoló, zöldségekkel és házi kenyérrel 1.550,- Ft
Csípős kolbász hagymás kifliben mustáros salátával 1.200,-Ft
 Kolbász (sertés vagy szárnyas) ciabattában zöldségekkel paprika- chutneyval  1.200,- Ft
Pastrami 1.200,- Ft
Bográcsos ajánlataink: /10 adagtól
Babgulyás 1.350,- Ft
Harcsapaprikás 1950,- Ft
Zúzapörkölt 1.550,- Ft
Lecsóscsirkemáj 1.650,- Ft
Zöldséges szarvas ragu 2.150,- Ft

Gyulai Pálinkafesztivál 2016-04-14 14:16:48

Gyulai Pálinkafesztivál!

Ebben az évben immár a 17. fesztiválnak ad otthont a Gyulán, a várkert 2016. április 15-17. között.

Gyulai Pálinkafesztivál!

Ebben az évben immár a 17. fesztiválnak ad otthont a Gyulán, a várkert 2016. április 15-17. között.

 

http://gyulaipalinkafesztival.hu/

Pálinkaétterem

Az Agárdi Pálinkaétterem

Az Agárdi Pálinkafőzde megnyitása óta folyamatosan fogadja a pálinkakészítés iránt érdeklődő látogatókat, az üzem befogadóképessége azonban határokat szabott a látogatók létszámának. 2006. októberében ezért megnyitottuk az Agárdi Pálinka Vendéglőt, ahol - előzetes bejelentkezés alapján - 45 főt tudunk színvonalas körülmények között vendégül látni. A közép-magyarországi régió idegenforgalmi stratégiájával összhangban épített létesítmény tervezésekor arra is nagy hangsúlyt helyeztünk, hogy az konferenciák, összejövetelek, kulturális rendezvények és szakmai továbbképzések megtartására is alkalmas legyen. A Látogatócentrum- ban az alábbi eszközök állnak a konferencia- és rendezvényszervezők rendelkezésére: projector, WIFI Internet csatlakozás, konferencia-hangosítás, szabályozható világítás, CD- és DVD-lejátszó, Flip chart.

Az Agárdi Pálinka Vendéglő nemcsak nívós rendezvényhelyszínként tart számot az érdeklődésre: a tradicionális magyar ízek, és a gasztronómiai újdonságok híveit egyaránt várja. Szakmai csoportokat és baráti társaságokat egyaránt szívesen látunk: számukra a résztvevők igényeire szabott egyedi ajánlatokat dolgozunk ki.

 Filozófiánk

Az Agárdi Pálinka Vendéglőt 2006-ban építettük és nyitottuk meg abból a célból, hogy a hozzánk látogató vendégeink számára nyugodt, színvonalas körülményeket biztosítsunk az étkezés és a kóstolás számára. A közel 10 éves parkunk, a rusztikus, de modern épületek és a bensőséges miliő mind a kikapcsolódást, a kulináris örömök zavartalan élvezetét szolgálják. Konyhánk a közelmúltban komoly technikai és szellemi megújuláson ment keresztül: a modern eszközök mellett a vendégeink körében rendkívül népszerű kemencéink is jelentős szerepet játszanak ételeink elkészítésében.

Olyan becsületes vidéki konyhát szeretnénk vinni, ahol hazánkban illetve a régiónkban megtermett alapanyagokat mindig frissen készítjük vagy az évszázadok óta kialakult tartósítási eljárásokkal (szárítás, füstölés, savanyítás stb.) tesszük el ínségesebb időkre. Amint a pálinkafőzésnél, úgy a konyhai alapanyagoknál is keressük a régi, jellegzetes ízeket a húsban, a zöldségben és a kenyérben is. Arra törekszünk, hogy a meglelt értékeket a hagyományos ételkészítési eljárások és a legmodernebb technikai eszközök segítségével szolgáljuk fel vendégeinknek. Minden hónapban új, az évszakhoz illő hat-hét fogásos különleges degusztációs menüt állítunk össze a vele harmonizáló pálinka ajánlattal.

 Júliusi menü

Degsztációs menü

Mézes kacsamáj, málnával, körtével és vajas házi kiflivel
Zöldségleves petrezselyem espumával és zeller gombóccal
Paprikával konfitált csirkecomb filé pirított nudlival
Zöldfűszeres göngyölt fogas filé mustáros metélttel
Sárgadinnye sorbet
Bélszín vargánya krémmel, újburgonyával és jussal
Cigánymeggy pálinkás csokoládé krém meggy raguval

5 fogásos ajánlataink

„A”
Roppanós szívsaláta buggyantott tojással, mangalica chipsszel
Zöldborsó krémleves marhanyelvvel, stanglival
Zöldfűszeres göngyölt fogas filé mustáros metélttel
Marha rostélyos birspálinkás rókagombás barnamártással, hajdinás dödöllével
Vanília fagylalt tökmagolajjal és sárgadinnyével

„B”

Angolos hátszín sárgadinnyés ragun mazsolás kaláccsal
Vargánya krémleves burgonyahabbal, petrezselyemolajjal
Morzsában sült fogas filé grillezett zöldségekkel, vaj habbal
Kemencés libacomb pálinkás pecsenyelével, sült újburgonyával, káposztapürével
Szedres csokoládékrém grillázzsal

3 fogásos ajánlataink

„A”

Vodkában marinált lazac, zöldsalátával és málnával
Szűzpecsenye gyöngyhagymás vargányával pálinkás pecsenyelével , sült burgonyával
Görögdinnye fagylalt bodzapálinkás citrommal

„B”

Gyömbéres répakrém leves sült harcsával
Kemencében sült bárány csülök bográcsos lecsóval és burgonyával
Szedres csokoládékrém grillázzsal

„C”

Marha carpacció paprikakrémmel és zellerrel
Bőrén sült tanyasi csirkemell, bulgursaláta
Vanília fagylalt tökmagolajjal és sárgadinnyével

„Vega”

Vargánya krémleves burgonyahabbal, petrezselyemolajjal
Morzsában sült fogas filé grillezett zöldségekkel, vaj habbal
Görögdinnye fagylalt bodzapálinkás citrommal

  Receptajánló

Márton-napi libasült

Hozzávalók:
1db 3-3,2kg-os pecsenyeliba
4db szép alma

majoránna
őrölt fekete bors

Elkészítés:
Az egész tisztított libát megmossuk,leszárítjuk.A külső szárnycsontokat levágjuk.Az egész libát a fűszerekkel kívül-belül bedörzsöljük.Az almákat félbevágjuk,a magházukat kivesszük és a liba belsejébe nyomjuk.Sütőtepsibe téve 2ujjnyi vizet öntünk alá és 180fokos sütőben kb. két és fél órát sütjük.20perc sütés után a bőrét húsvillával megböködjük,1óra sülés után a hasára fordítva tovább sütjük,amíg a bőre pirosodni nem kezd, majd visszafordítva a hasa bőrét is piros, ropogósra sütjük.
Kivesszük a kisült libazsírból és melegen tartjuk. A libazsírt leöntjük a tepsiből addig, amíg a sötét szaftos részt el nem érjük. Ezt félretesszük,a megmaradt barna szaftos részen kevés vajat elmorzsolunk, liszttel megszórjuk, jól elkeverjük, forró levessel felengedjük, felforraljuk és átszűrjük.
Tálaláskor a megsült libát nyolc darabra vágjuk. Adagonként 2 db-ot teszünk a tányérra, vagy pedig tálra tálalva az egséz felvágott libát úgy, hogy minden darabra jusson egy sültalma-gerezd is.
Az elkészített mártást külön adjuk hozzá, narancs-vagy citromlével ízesítve.
Burgonyával, párolt káposztával tálaljuk, nagyon finom hagymás tört burgonyával is.

Pálinkafőzde

Az Agárdi Pálinkafőzde

Az Pálinkafőzde Agárdon a Sreiner-tanyán található, közvetlenül a gyümölcsöskertek és az Agárdi Termálfürdő szomszédságában. 
A Pálinkafőzde 2002-ben épült zöldmezős beruházásként, majd később Látogatócentrumunk is megnyitotta kapuit, ahol palackos pálinkáink teljes választékával, kóstolóprogramokkal, kiváló étteremmel várjuk a látogatókat, és helyszínt biztosítunk rendezvényeknek, konferenciáknak.

A helyszín kiválasztásában döntő szerepet játszott, hogy a főzdét körülölelő gyümölcsösök szinte korlátlan forrását biztosítják a csúcsminőségű pálinka előállításához szükséges első osztályú gyümölcsöknek. Agárd földrajzi elhelyezke- dése az alapanyagok beszállításásán túl termékeinknek a fogyasztókhoz történő eljuttatását, illetve látogatóink fogadását is nagymértékben megkönnyíti.

Amiért dolgozunk

A pálinkakészítés mestersége sokat változott az idők folyamán. Mi az Agárdi Pálinkafőzdében azt ismertük fel, hogy a pálinkakészítés többet jelent a hagyományok és a modern technológia ötvözésénél: olyan alkotó folyamat, melyben a tökéletességre törekvő teremtő ember szerepe a technológia fejlődésével sem csekélyebb, mint évszázadokkal ezelőtt.

Hisszük, hogy munkánkkal hozzájárulunk ahhoz, hogy a magyar pálinka hírnevét, fogyasztásának kultúráját mindannyiunk örömére megőrizzük és továbbadjuk az utánunk következő nemzedéknek is.

A Pálinkafőzde története

Gasztronómiatörténeti eseményként értékelték a szakemberek 2002-ben az Agárdi Pálinkafőzde megnyitását. Az évszázados tradíciókra építő szakértelem, a legkorszerűbb technológia, valamint a minden részletre kiterjedő gondoskodó figyelem ötvözésével a Főzde a valódi magyar pálinka olyan, a legkifinomultabb ízlésnek is megfelelő, legmagasabb minőségi kategóriájú választékát kínálja, mely nemcsak a hazai fogyasztóknak szerez meglepetést, de a Magyarországra látogató külföldiek számára is páratlan gasztronómiai élményt nyújt.
Az Agárdi gyümölcspálinkák a kizárólag a magyar gyümölcsre jellemző egyedi ízvilág jegyeit hordozzák. Gazdag, friss aromáikkal, tiszta, gyümölcsös ízeikkel párlataink – a fogyasztók és a szakma egybehangzó véleménye szerint is - a hazai gasztronómiában évtizedek óta létező űr betöltéséhez járulnak hozzá. A magyar pálinka presztízsének megóvása iránti elkötelezettségünket az üzem méretei is tükrözik: a kézzel palackozott és címkézett, korlátozott mennyiségben készülő Agárdi pálinkák nem okozhatnak csalódást a termelési mutatók kedvéért.

A minőség, úgy hisszük, elsősorban szándék kérdése, amit a fogyasztók tisztelete és a termék iránti alázat határoz meg. Ugyancsak elengedhetetlen a technológia, a magas szintű szakértelem, és – a pálinka esetében különösen - a nagy gondossággal kiválasztott alapanyagok!

 Agárd és a Velencei tó

A Velencei-tavat Budapest és Székesfehérvár között találhatja meg. Budapesttől 40-50 km, Székesfehérvártól 15-20 km. Autóval, busszal és vonattal egyaránt jól megközelíthető. A tó nagy előnye, hogy mind a főváros és a koronázó megyeszékhely közel esik hozzá, így Ön bármikor felkeresheti. A kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Velencei-tó, Magyarország legvonzóbb üdülő-, pihenőhelyeinek egyike. A Napfény tava nevet azért kapta a tó, mert a nap 2050 órán átsüti évente.

A napsütés hatására, valamint az átlagos 1.5 m-es mélysége miatt, Európa egyik legmelegebb tava. A víz hőmérséklete elérheti a 26-28 °C-t is. A tó területe 26 km2, melynek 1/3-a nádas. A Velencei-tó ásványi anyagokban (nátrium és magnézium) gazdag, kiváló vize a kimerült szervezetet felfrissíti, regenerálja. A fürdésen kívül a reumatikus fájdalmak enyhítésére is alkalmas.

A parton fövenyes, pezsgő életű strandok várják a kikapcsolódni, sportolni vágyókat. A megújult strandok számtalan pihenési, szórakozási és sportolási lehetőséget nyújtanak minden korosztály számára. A déli part sekély vízű strandjai a kisgyermekek számára is biztonságos és élményben gazdag strandolási lehetőséget kínálnak. Az aktív pihenésre vágyókat röplabda, kosárlabda, fallabda, lábtenisz, tenisz, szörf, teke, minigolf, homok- és vízi foci várja.

 Díjak, elismerések

2015. DESTILLATA GÁLA - Az Agárdi Pálinkafőzde Európa legjobbja
A Destillátán a legtöbb érmet Ausztria (568) és Németország nyerte (286), mégis a magyar párlatkészítők felkészültségét és italainak minőségét igazolja, hogy a megmérettetésen induló 162 főzde közül a zsűri az Agárdi Pálinkafőzdét választotta az Év Főzdéjévé, Vértes Tibort pedig az Év Főzőmesterévé.


Destillata: a párlatok nemzetközi bajnoksága
Immár 23. alkalommal rendezték meg a párlatkészítők legtekintélyesebb közép-európai szakmai bajnokságát, a Destillatát, amelyre az idén 14 ország 162 főzdéje nevezett, 1.500 tétellel. A díjátadó gála minden évben más ausztriai városban zajlik; idén Eisenstadt és az Esterházy kastély adott otthont az ünnepélyes eseménynek, amelyen osztrák, német, magyar, olasz, svájci, román, szerb, holland és argentin párlatok mérettették meg magukat.

2015-BEN ismét AZ „ÉV PÁLINKAFŐZDÉJE“, A DESTILLATA NEMZETKÖZI PÁRLATVERSENY ÖSSZESÍTETT GYŐZTESE az AGÁRDI PÁLINKAFŐZDE - MAGYARORSZÁGRÓL!

Kapcsolat

Agárdi pálinkafőzde
2484 Agárd, Sreiner tanya
Telefon: +36 (22) 579-164
Fax: +36 (22) 271-161
agardi@agardi.hu

É 47.18755430
K 18.61903670
Megközelítés személygépkocsival Budapestről:
Agárdot a legegyszerűbben az M7-esről a kápolnásnyéki lejárónál letérve a régi 7-es főúton Székesfehérvár irányába (balra) fordulva lehet megközelíteni.

Agárdon aztán a közlekedési lámpánál ismét balra (Zichyújfalu felé, a Gárdonyi Géza utcára) kanyarodva kb. 800 m után következő éles bal kanyarnál jobbra kell lefordulni a főútról. Az aszfaltos úton haladva néhány méter után már látható a Főzde és a Látogatócentrum épülete.
^